De Jan L. Wage Business Bibliotheek (WBB) is gevestigd in het trainingscentrum Sauerland van Sellingnet en geeft een prachtig overzicht van de geschiedenis van het verkoop- en verkoopmanagementboek. De collectie bestaat uit een kleine 900 boeken en is ingedeeld in chronologische tijdsframes. Naast een brede collectie Nederlandse verkoopboeken, bevat de collectie ook een aanzienlijk aantal Duitse, Engelse en Amerikaanse verkoopboeken. Heel bijzonder in de collectie zijn de eerste Amerikaanse schriftelijke verkoopcursussen uit de periode 1900-1915. Naast deze collectie is er ook aandacht voor het verkopen in 'vervlogen' tijden: o.m. een heuse Kiepenkerl met kiepe, diverse reiskoffers en oud beeldmateriaal.

Voor de ontwikkeling van de bibliotheek is uw hulp hard nodig! Het is onze ambitie om een multimediale collectie op te bouwen die een compleet beeld geeft van de geschiedenis van de verkooptechniek, het verkoopberoep en het -management. U kunt een persoonlijke bijdrage leveren aan de uitbreiding van deze collectie door bijvoorbeeld oude verkoopbrochures, - boeken en -syllabi aan de bibliotheek te schenken. Heeft u item(s) voor de bibliotheek? Bel ons dan, op iedere werkdag is ons secretariaat bereikbaar van 8.00 tot 17.30 uur via 074 711 02 62. Wij zijn u zeer erkentelijk voor uw steun.

Op 8 juli 2011 werd de Jan L. Wage Business Bibliotheek officieel geopend door Jan L. Wage (†2017) - zie foto boven - links, toen 90 jaar en André M. Nijssen (†2020), rechts, toen 87 jaar. Jan L. Wage startte als eerste in Nederland (in 1954) met een verkooptrainingsbureau. André M. Nijssen was de eerste in België (ATC Advice Training Centre in Leuven). We stimuleren tevens onderzoek naar de evolutie én de stand van zaken van het verkoopberoep, de -training en de -techniek. Studenten die onderzoek willen verrichten binnen dit onderzoeksveld kunnen contact opnemen met het secretariaat van Sellingnet: secretariaat@sellingnet.nl of bellen naar Sellingnet, +31 (0)74 711 02 62.

Verkoopbibliotheek